Little Baby Jesus of Flandr

Bij het binnenkomen van de bib zal u merken dat Felix Timmermans in de spotlights staat.  De jonge regisseur Gust Van den Berghe inspireerde zich voor zijn afstudeerfilm aan het RITS, Little Baby Jesus of Flandr, op Felix Timmermans’ kerstspel En waar de ster bleef stille staan

De film beleeft momenteel haar wereldpremière in de nevencompetitie La Quinzaine des Réalisateurs op het filmfestival van Cannes.  De reacties daar waren alvast lovend.

Het kleine boekje met de tekst van het kerstspel En waar de Sterre bleef stille staan vindt u ook in de bib, net als bijvoorbeeld Minneke Poes, Karel en de Elegast, Pallieter en Boerenpsalm.  Deze laatste twee werden trouwens ook verfilmd door Roland Verhavert.  De dvd’s hiervan vindt u ook in de bib.  Van Roland Verhavert vindt u trouwens nog meer Vlaamse klassiekers in de bib, zoals De Loteling (naar het boek van Hendrik Conscience) en Rolande met de bles (naar het werk van Herman Teirlinck).

Het boek Pallieter kan u ook volledig online lezen via www.zoeken.bibliotheek.be of via de Stichting Digitale Bibliotheek voor de Nederlandse Letteren.

Voor de inhoud van de toch wel opvallende prent Little Baby Jesus of Flandr verwijzen we u graag naar deze artikels: Knack Focus, De Morgen, CJP.

Vodpod videos no longer available. Vodpod videos no longer available.

3 Responses to Little Baby Jesus of Flandr

  1. Tomas Leyers schreef:

    Beste,

    de film is (eventueel nog) niet vertoond op het filmfestival van Gent, maar is tijdens het filmfestival van Cannes in wereldpremière gegaan.

    Tomas Leyers
    producent En waar de Sterre bleef Stille Staan

  2. Rudi schreef:

    Sorry voor het foutje. Ik was in de veronderstelling dat de film op het filmfestival al vertoond was. Niet goed gechequed. Ik heb het ondertussen aangepast in de tekst. Bedankt voor het berichtje en heel veel succes met de film!

  3. Tomas Leyers schreef:

    De film EN WAAR DE STERRE BLEEF STILLE STAAN gaat op 21 en 22 december over heel Vlaanderen in première. Ontdek waar op de site http://www.ontdekwaardesterrebleefstillestaan.be.

Plaats een reactie