Hoe oma almaar kleiner werd

Vandaag het laatste voorleesuurtje van het seizoen.   De prentenboeken liggen alvast klaar, net als het knutselwerkje en het spelletje.  We maken er vandaag een heus feest van! 

Een interessante voorleestip is Hoe oma almaar kleiner werd, het nieuwe boek van Michael De Cock dat u ook in onze bib vindt.  Een boek dat zeer goede recensies kreeg in de diverse media.  Terecht.  Het is een heerlijk boek om te lezen of om voor te lezen.  Ontroerend, zeker niet klef, grappig, poëtisch en door Kristien Aertssen van zeer mooie illustraties voorzien. 

Mocht u geen tijd vinden om het boek te lezen, kijkt en luistert u gewoon even naar onderstaand Cobra filmpje, waarbij de auteur het verhaal vertelt.

Naast auteur en acteur is hij ook artistiek leider bij ’t Arsenaal.  Met een dergelijke theaterachtergrond is het niet toevallig dat Michael De Cock twee klassieke verhalen uit de Griekse mythologie bewerkte tot twee zeer originele jeugdboeken. 

Enerzijds De lange weg naar huis, een nieuwe vertelling van het Odysseus verhaal, prachtig geïllustreerd door Gerda Dendooven.  Dat is ook zo bij Vliegen tot de hemel, een bewerking van het Minotaurus verhaal.  Net als bij De lange weg naar huis zit er een cd bij waarop het verhaal door de auteur voorgelezen wordt.  Bij Vliegen op de hemel is er zelfs een hele cast acteurs en voorlezers present bij de opnames, net als het Brussels Jazz Orchestra die voor de muziek zorgt.

Het boek De lange weg naar huis vindt u bij de blauwe boekjes (vanaf 9 jaar).  Vliegen tot de hemel mag u er zeer binnenkort verwachten.

Vodpod videos no longer available.

Plaats een reactie