Philip Glass

Philip Glass was vorige week nog te zien en te horen in Muziekgebouw Frits Philips in het naburige Eindhoven.  Vanavond kan u muziek van hem horen in de film Les Regrets, de laatste film van dit seizoen bij onze vrienden van het CC.  

Philip Glass werd wereldberoemd door de film Koyaanisqatsi, die u ook op dvd in de bib vindt.  Een heel bijzondere prent van Godfrey Reggio.  Een film zonder tekst, zonder commentaar, maar met wondermooie beelden en even wondermooie muziek van Philip Glass.   

Hij zorgde ook voor de soundtrack van de film The Hours, naar het gelijknamige boek …  Boek, DVD en de cd met de filmmuziek vindt u in de bib.  Films waarvoor hij ook de muziek componeerde en die u ook in de bib vindt zijn o.a. The Illusionist, No Reservations en Kundun (van Martin Scorsese, over het leven van de Dalai Lama).

Maar terug naar de film van vanavond in het CC.  Les Regrets is een prent van Cédric Kahn, waarvan u hier vooralsnog geen andere prent vindt.  Tijd om daar verandering in te brengen.  We copy/pasten even uit de synopsis van het CC:

‘Les Regrets’ is een ogenschijnlijk eenvoudig overspeldrama over mensen die overrompeld worden door hun eigen emoties, maar waarvan de drijfveren duister blijven. Verleden en heden weven zich door elkaar met een thrillerachtige sfeer tot gevolg. Voortreffelijk geacteerd door zowel de hoofd- als nevenpersonages en knap onderlijnd door de pulserende muziek van Philip Glass.

Trouwens, over het CC gesproken, a.s. zaterdag start de voorverkoop van het nieuwe seizoen.   Vanaf overmorgen, 9 uur, kan u ook online tickets reserveren.  Alle info op www.ccdeadelberg.be.

Plaats een reactie