De fotografie

De zomermaanden lenen zich uitstekend voor het nemen van foto’s.  Je komt al eens ergens en je hebt er al wat meer tijd voor.  Niet voor niets dat deze krant onlangs de leuke wedstrijd Stuur ons uw vakantiefoto lanceerde.  Aan de hand van vier thema’s krijgen we eind deze zomer een mooie collectie vakantiekiekjes.   Het weer (wat zal dat plassen en paraplu’s opleveren), de stad, de natuur en de mensen.  Trouwens, van kiekjes gesproken… wist u dat het woord ‘kiekje’ afgeleid van Israël Kiek?  Deze in 1899 overleden Nederlander stond bekend voor zijn uit de losse pols geschoten foto’s.  Hier leest u er alles over.

Ook hier vindt u mooie foto’s.  in fotoboeken van topfotografen als Stephan Vanfleteren, Filip Claus, Michiel Hendryckx, Lieve Blancquaert of Carl De Keyzer. Trouwens, van Magnum fotograaf Carl De Keyzer gesproken, nog tot 4 september kan u in het Gentse Museum dr. Guislain een toptentoonstelling bezoeken van Belgische fotografen (met maar liefst 4 Belgische Magnum fotografen).

In Antwerpen dan weer kan u in het Fotomuseum op ’t Zuid naar de tentoonstelling Insight, waarbij vier fotografen je uitnodigen om insight hun werk te bekijken.  Eén van die fotografen is Jacques Sonck.   Van hem vindt u in onze bib het recent bij Lannoo verschenen fotoboek Archetypes.  Foto’s die ook op de tentoonstelling in Antwerpen te zien zijn.  In dit artikel op Knack.be leest u er meer over.

Gent, Antwerpen, … maar ook Brussel.  Want ook nieuw is het boek Beyond the document.  Het boek van de gelijknamige tentoonstelling in Bozar.  U kan er nog tot 25 september mooi werk van hedendaagse Belgische fotografen bewonderen.  Het boek is prachtig uitgegeven door, jawel, Lannoo. 

Mooie foto’s, mooie boeken.  U bekijkt het maar 🙂

Advertenties

One Response to De fotografie

  1. I enjoy reading whatever you write, Ms. Stacy, but here I must draw the line: Click https://twitter.com/moooker1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: