Dimitri

Terwijl Dimitri Verhulst met Godverdomse dagen op een godverdomse bol niet eens op de longlist van de Gouden Uil stond, haalde hij gisteren zowaar de Libris Literatuurprijs binnen.  Zoals onze collega’s van de bibliotheek van Kortrijk het al vermeldden, na Hugo Claus slechts de tweede Vlaming die deze prestigieuze literaire prijs in ontvangst mag nemen.  En de daarbij horende € 52.500.

De ster van Dimitri Verhulst is zeker niet tanende, want de verfilming van De helaasheid der dingen komt er (eindelijk…) aan.  De film werd geregisseerd door Felix van Groeningen, waarvan u hier de film Dagen zonder lief op dvd vindt.  Een film met muziek van Jef Neve trouwens.

De trailer van De helaasheid der dingen bestaat slechts uit één scène, maar belooft al veel goeds.  Let wel, zeer gevoelige kijkers houden best even de ogen gesloten. Maar de oren wel open, want u hoort Roy Orbison met een live uitvoering van Pretty Woman.  Niet toevallig, want The Big O speelt geen onbelangrijke rol in het boek.

Trouwens, Dimitri Verhulst is niet de enige Vlaamse schrijver die furore maakt in Nederland.  Als u De Wereld Draait Door een beetje volgt, ziet u er toch wel af en toe eentje passeren.  Verhulst, maar ook Herman Brusselmans en Christophe Vekeman.  Deze laatste passeerde gisteren nog bij Matthijs van Nieuwkerk.  En hoe.  Ziehier het fragment:

Vodpod videos no longer available.

Plaats een reactie